Waarom Zijn Oesters Gezond ?

Oesters zien er misschien eenvoudig uit met hun twee schelpen en grijs vlees, maar laat je niet misleiden. Ze behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Hier zijn enkele redenen waarom oesters zo gezond zijn:

 

  1. Rijk aan voedingsstoffen: Oesters zijn een uitstekende bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten onder andere zink, vitamine B12, calcium, jodium en omega-3 vetzuren.

  2. Immuunboost: Oesters hebben een positieve invloed op het immuunsysteem. Ze helpen je lichaam te beschermen tegen ziekten.

  3. Goed voor de vruchtbaarheid: Oesters dragen bij aan een normale vruchtbaarheid en spermakwaliteit.

  4. Bescherming tegen oxidatieve schade: De antioxidanten in oesters helpen cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

  5. gezonde brein: Oesters zijn een soort “brain food.” Ze bevatten voedingsstoffen die goed zijn voor het geheugen en de mentale helderheid.

  6. Gezonde huid, haar en nagels: Oesters dragen bij aan de instandhouding van een gezonde huid, haar en nagels.

 

Waarom Zijn Oesters Gezond ?

Lees ook : Zijn Oesters Libido Verhogend ? 

Oesters eten: Tips en Trucs

Nu we weten waarom oesters gezond zijn, laten we eens kijken naar hoe je ze het beste kunt eten:

  • Rauwe oesters: Giet het vocht eruit als er te veel is, en laat de oester in één keer je mond in glijden. Kauw een paar keer om de smaak optimaal te ervaren.

  • Oesters en Bubbels: Oesters en bubbels vormen een perfecte combinatie voor fijnproevers. De bruisende textuur van champagne of prosecco versterkt de zilte smaak van oesters. Het koolzuur in de bubbels reinigt je smaakpapillen, waardoor je nog meer van de oester kunt genieten.

  • Oestersaus: Deze donkergekleurde saus met oesterextract voegt een intense umami-smaak toe aan gerechten. Gebruik het bij wokgerechten of als smaakmaker in de Chinese keuken2.

 

Kortom, oesters zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. Dus waarom niet eens een oester proberen? 

De Oester Broeders komen langs op jouw evenement, bruiloft of bedrijfsuitje, ongeacht de locatie. Ze laten je gasten kennismaken met oesters en champagne en zorgen voor een gezonde culinaire traktatie.

Lees ook : Zijn oesters libido verhogend ?